EFN tracks on Soundclound

#efnpodden

 • 19. Två långsiktiga verkstadscase
  EFN
  17:17
  88

  Hur påverkas svenska verkstadsbolag av coronaviruset? Det är ett av ämnena i dagens EFN Marknad som gästas av Markus Almerud, analytiker på Kepler Cheuvreux. Programledare: Albin Kjellberg

 • 18. Småbolagen som trotsar viruset
  EFN
  17:19
  143

  Coronaviruset ligger som en våt filt över aktiemarknaden. Johan Thorén från Strand Kapitalförvaltning gästar EFN Marknad och kommenterar börsläget samt tipsar om några småbolag i dessa orostider.

 • Glöm inte att lyssna och prenumerera på EFN Marknad
  EFN
  00:27
  124

  Tack till dig som prenumererat och lyssnat på Börslunch! Genom att söka på EFN Marknad kan du få in dagliga dos av investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

 • 17. Sparekonom: Undvik flockbeteende vid investeringar
  EFN
  18:54
  166

  Det är dramatiska dagar på börsen när coronaviruset orsakar stora fall. Hur ska man tänka och agera när det gäller sitt sparande då? Det svarar Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer, på när EFN Marknad fokuserar på börspsykologi.

 • 16. Stefan Dahlbo: ”Ibland känns börsen läskig”
  EFN
  15:00
  225

  Stefan Dahlbo är relativt ny på vd-stolen i fastighetsbolaget Fabege. I EFN Marknad berättar han om det nya jobbet och den glödheta branschen.

 • 43. Ge barnen fondfredag i stället för fredagsmys
  EFN
  21:38
  155

  Det kan vara knepigt att veta när barnen är mogna för veckopeng. Att lära dem spara digitalt i stället för med kontanter har visat sig vara en utmaning. Och när är det egentligen dags för dig att börja spara om du vill hjälpa till med en kontantinsats? I Fattig eller rik lär stf. kontorschef Sandra Pettersson på Handelsbanken dig allt du behöver veta om hur du ska spara till barnen så att de får en trygg start i livet.

 • 15. Fallgroparna att undvika vid fondval
  EFN
  14:53
  180

  I veckans sista EFN Marknad ligger fokus på fonder. Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank delar med sig av sin expertis och svarar på tittarfrågor om allt från fondrobotar till sharpekvoter.

 • 48. ”Dags att kavla upp ärmarna och ta tag i bostadspolitiken!”
  EFN
  18:04
  140

  I veckans Kvadrat diskuteras politiska byggsamtal, kooperativ och innovation i bostadssektorn. I samtalet deltar Daniella Waldvogel från Stockholms Handelskammare, Eva Nordström från Stockholms Kooperativa Bostadsförening, bostadsutvecklaren Linda Teng och Susanne Malmgren från Akademiska Hus.

 • 14. Därför ligger fastighetsbolagen rätt i tiden
  EFN
  14:41
  177

  Dagens EFN Marknad gästas av Fastpartners vd Sven-Olof Johansson som berättar om det starka fjolåret och hur framtidens mål ser ut. Dessutom ger han en inblick i sina egna investeringar.

 • 13. Två hållbara aktiecase
  EFN
  20:19
  191

  Vilka investeringsmöjligheter uppstår när hållbarhetskraven skärps? Det svarar Philip Ripman från SPP på i dagens avsnitt. Dessutom intervjuas NCAB:s vd Hans Ståhl med anledning dagens kvartalsrapport.

 • 3. Ingen är rädd för budgetunderskott
  EFN
  21:36
  136

  Konservativa partier har slutat bry sig om budgetunderskott. Samtidigt drömmer världens vänsterhipsters om Modern Monetary Theory. Men vad är det? Och varför börjar även etablerade ekonomer prata om det? Claes Måhlén och Katrine Marçal diskuterar världens just nu trendigaste ekonomiska teori: MMT.

 • 12. Bolaget som prickat in hälsovårdstrenderna
  EFN
  17:33
  159

  Coronaviruset forstätter att påverka marknaderna och vad passar då bättre än hälsovårdsspecial i EFN Marknad? Astrid Samuelsson från Handelsbanken kommenterar bland annat Apples vinstvarning och bjuder på några hälsovårdscase.

 • 1.Min snålhet förstör mitt äktenskap
  EFN
  33:52
  187

  I premiäravsnittet möter Plånbokspsykologen den snåla tvåbarnspappan Jens. Han beskriver det som ett ständigt pengaräknande i huvudet som går ut över både fru och barn. Till och med på bröllopsdagen. Ekonomisk oro är vanligt men känslor kring pengar pratar vi sällan om. Plånbokspsykologen Björn Hedensjö bryter tystnaden och samtalar kring ekonomiska problem. Nytt avsnitt varannan vecka!

 • 10. Läkemedelsförvaltarens två aktiefavoriter
  EFN
  18:41
  135

  På Alla hjärtans dag visar EFN Marknad hälsovårdssektorn lite extra kärlek. Mikael Svensson, förvaltare på C Worldwide, bjuder på aktiecase och svarar på tittarfrågor. Programledare: Ara Mustafa

 • 11. Analytikerns bästa bettingtips
  EFN
  17:05
  172

  I dag blir det betting för hela slanten i EFN Marknad. Hjalmar Ahlberg från Kepler Cheuvreux svarar bland annat på om Kambi, Kindred och Evolution Gaming är köpvärda aktier.

 • 10. Läkemedelsförvaltarens två aktiefavoriter
  EFN
  18:41
  211

  På Alla hjärtans dag visar EFN Marknad hälsovårdssektorn lite extra kärlek. Mikael Svensson, förvaltare på C Worldwide, bjuder på aktiecase och svarar på tittarfrågor. Programledare: Ara Mustafa

 • 47. Social housing - intressant men inte problemfritt
  EFN
  22:03
  151

  I veckans avsnitt av Kvadrat diskuteras stigande bostadspriser och social housing som lösning på bostadskrisen. Makroekonomen Anders Bergvall från Handelsbanken och nationalekonomen Robin Svensén från Tyréns delar med sig av sin expertis.

 • 9. Bolaget som levererar defensiv tillväxt
  EFN
  17:54
  232

  EFN Marknad tittar på värderingar av verkstadssektorn och bjuder på ett antal aktiecase. Gäst är Mattias Eriksson, aktiestrateg på Coeli. Programledare: Albin Kjellberg

 • 8. Strateg: Aktier är fortsatt huvudspåret
  EFN
  15:53
  241

  Hur mår världsekonomin egentligen och hur borde det påverka dina investeringsbeslut? Det berättar Johanna Högfeldt, investeringsstrateg på Swedbank, i dagens EFN Marknad.

 • 7. Olavi: ”Konjunkturen är inte död än även om den småsover lite”
  EFN
  17:09
  234

  Vilka konjunktursignaler kan vi hitta i den pågående floden av kvartalsrapporter? Det och mycket mer svarar Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg, på i EFN Marknad.